Formule 1

Dr. Helmut Marko wel degelijk tevreden over Nyck de Vries: 'Er is nooit een deadline..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 mei 2023 06:04

Nyck de Vries kende een goed weekend in Monaco. De AlphaTauri-coureur zat qua tijden dichter op zijn teamgenoot Yuko Tsunoda. De snelle Fries reed de wedstrijd uit op de twaalfde plek, waar zijn teamgenoot door pech uitviel. Het was de opsteker die de Nederlandse F1-coureur nodig had, na de moeizame overzeese races. Dr. Helmut Marko was tevreden met het optreden van zijn pupil in Monaco.

Nyck de Vries F1


“Er is nooit een deadline. We kijken er slechts naar en kijken naar de prestaties”, aldus Marko tegenover het Engelse Autosport. “We moeten acteren, dan acteren wij. Op het moment doen we niets.”

Het lijkt er dus op dat het raceweekend in Monte Carlo goed uitpakte voor De Vries. “Dit was verre weg zijn beste weekend voor AlphaTauri”, vervolgt de Oostenrijker. “Nyck zat veel dichter op Yuki dan voorheen. Dit is wat we van hem willen zien. Yuki was ook echt goed, tot zijn remproblemen weer kwamen. Dit is iets wat door het team opgelost moet worden, ze hebben deze remproblemen zo vaak.”

“Natuurlijk willen we meer van hem zien”, vervolgt Marko over onze landgenoot. “We dachten dat als we iemand brachten die al ervaring had om Yuki uit te dagen. Maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd, dus dat is het meest belangrijke.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS