Formule 1

Domenicali over kritiek: "Om eerlijk te zijn kan helemaal niemand onze moraliteit beoordelen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 maart 2022 11:10

De fans op en naast de baan werden gisteravond getrakteerd op een geweldige race. Het had niet veel gescheeld of de Formule 1 had vrijdag de stekker uit het weekend getrokken vanwege de raketaanval van de Jemenitische-rebbelen die een aanslag pleegde op een Saudische Aramco-fabriek. Het besluit om het weekend toch door te laten gaan kwam de stuiten op flinke kritiek.

null

Volgens berichten waren er vijf coureurs die liever hun biezen hadden gepakt en Jeddah hadden verlaten. Tijdens de uren durende vergadering leek het er op dat de overige vijftien coureurs zich solidair wilden opstellen tegenover de coureurs die het gebied liever hadden verlaten. Uiteindelijk zijn ze tot bedaren gebracht door teambazen, Formule 1-personeel en door de lokale overheid. De buitenwereld keek met veel ongeloof naar de gemaakte beslissing.

De belangrijke heren in Saudi-Arabie vinden de gemaakte beslissing de goede. Stefano Domenicali was zich van geen kwaad bewust. De voormalig Ferrari-teambaas liet het volgende weten bij Sky Sports, voor de start van de race: "Om eerlijk te zijn kan helemaal niemand onze moraliteit beoordelen. Het draait erom dat we alles moeten overwegen. We moeten ons afvragen waar de lijn ligt. Onze positie is dat, en dat zal altijd zo blijven, we erin geloven dat wat wij doen een positieve impact zal hebben op de politieke situaties."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS