Formule 1

Domenicali maakt zich zorgen over Ferrari: "Leclerc moet een team leiden dat moeilijke periode doormaakt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 maart 2023 07:00

Formule 1-CEO Stefano Domenicali maakt zich zorgen om de toekomst van Charles Leclerc bij het team van Ferrari. Volgens de Italiaan verwacht de Monegask een betere auto, maar het is nog maar de vraag of Leclerc in de SF-23 een gooi naar de titel kan doen.

Stefano Domenicali

Het seizoen kon bijna niet slechter beginnen voor Leclerc. Tijdens de Grand Prix van Bahrein viel de Ferrari-coureur vanaf de derde positie uit, terwijl het team van Red Bull met Max Verstappen en Sergio Perez een 1-2 finish noteerden.

Voormalig Ferrari-teambaas Domenicali sprak zich kritisch uit: “Ferrari is altijd een referentiepunt geweest in Italië, maar de omvang van de Formule 1 is veranderd: andere teams en coureurs zijn gegroeid”, geciteerd door F1news.ru. “Het is duidelijk dat Ferrari in Italië zoiets is als een nationaal team waar iedereen achter staat, maar de concurrentie is erg groot.”

“Om te winnen is het niet meer genoeg om te zeggen: ‘Wij zijn Ferrari’. Het team moet werken aan het oplossen van de zwakke punten en niet vervallen in de typisch Italiaanse emoties. Alleen met vastberadenheid kun je uit moeilijke situaties komen.”
Domenicali noemt deze periode uit de loopbaan van Leclerc enorm belangrijk: “Hij moet pragmatisch worden”, zo klinkt het.

“Winnen met Ferrari is iets buitengewoons en andere teams kunnen hem op dit moment niet de kans geven om voor de overwinning te vechten. Leclerc moet een team leiden dat ongetwijfeld een moeilijke periode doormaakt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS