Formule 1

"Dit waren denk ik mijn beste twee dagen in de Formule 1 tot nu toe!"

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2023 05:07

Guanyu Zhou kan terugkijken op een sterke Grand Prix van Spanje. De Chinees kwalificeerde zich op het Circuit de Catalunya drie plaatsen voor Alfa Romeo-teamgenoot Valtteri Bottas en klom in de race naar P9. Daarmee maakte Zhou een einde aan een puntloze serie voor Alfa Romeo.

Guanyu Zhou


Zhou ging in de slotfase in de aanval bij Yuki Tsunoda en het kwam aan op een wiel-aan-wiel gevecht. Uiteindelijk moest Zhou van de baan af en de stewards oordeelden dat Tsunoda daar schuldig aan was. De Japanner kreeg een tijdstraf en Zhou behield zijn negende plaats.

Op de website van de F1 kijkt Zhou terug op zijn race in Barcelona. "Ik heb er echt van genoten en het was een goed uitgevoerde race. Dit waren denk ik mijn beste twee dagen in de Formule 1 tot nu toe. Ik had een hele goede eerste ronde en dat was cruciaal om een goede kans op punten te creëren. De snelheid was sterk, maar ik moest ook regelmatig mijn banden managen. Ik wist dat de druk zou komen, maar ik heb ze tot fouten kunnen dwingen."

Over het moment met Tsunoda zegt Zhou: "Ik wist dat ik de snelheid had om Yuki te passeren. Ik had DRS en zat er voor de bocht met een halve auto voor. Hij gaf me geen ruimte en ik moest van de baan af en de escape route nemen om contact te vermijden. Uiteindelijk pakte het goed uit en heb ik twee punten kunnen scoren. Dat is voor ons een goed resultaat."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS