Autosport NL • Formule Renault 2.0

Dennis van de Laar boekt progressie met VAR in Formule Renault 2.0L

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 november 2010 13:23

Op het zonovergoten circuit van Guadix in Spanje kwam Dennis van de Laar met Van Amersfoort Racing in actie. Na zijn eerdere test op Oschersleben betekende dit het vervolg voor de talentvolle Zandvoorter in een Formule Renault 2.0L. Van Amersfoort Racing heeft een neus voor talent en de equipe van Frits van Amersfoort stond aan de basis bij vele successen van Nederlanders zoals voormalig Formule 1 coureurs Verstappen, Albers, maar ook jongens als Giedo van der Garde, Renger van der Zande, Carlo van Dam enzovoorts.

Dennis van de Laar boekt progressie

Bij deze tweedaagse test reed Van de Laar, die onlangs ook nog een prijs ontving omdat hij met een derde plaats in de eindranking de beste rookie in het vier-jarige bestaan van de Suzuki Swift cup was, een foutloos en intensief programma af dat hem in staat moet stellen om in 2011 de competitie aan te gaan. "Het waren twee leerzame dagen waar ik samen met de engineers van 's morgens vroeg tot 's avonds laat enorm hard heb gewerkt om de auto te begrijpen", verklaarde Dennis van de Laar tegenover RaceXpress.com. "We hebben ontzettend veel runs op oude en nieuwe banden gemaakt en met name het laat en met links remmen hebben we uitvoerig getest, want dat is erg belangrijk in de Formule Renault 2.0L. De rondetijden beginnen ook dichtbij de race-pace te komen die we nodig hebben en ze zijn constant."

Dennis van de Laar test naar hartelust in Spanje

Het volgende optreden van Dennis van de Laar zal plaatsvinden in Valencia tijdens een drie-daagse test begin december. "Daar gaan we verder op het pad waar we zijn ingeslagen en proberen we om het maximale uit de auto en mezelf te halen. Ik moet nog veel leren en ik ben er zeker van dat ik samen met Van Amersfoort Racing onze doelstellingen zal gaan behalen. Tussen mijn 5vwo schoolopleiding en het trainen in de sportschool door, doen we ook nog simulatietests in TU Delft, dus aan de voorbereiding zal het niet liggen!"

Dennis van de laar wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Aevitae - AHC en Suitsupply.

Dennis van de Laar leert veel bij VAR

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS