Autosport NL • Formule Renault 2.0

NEC Formule Renault teams maken indruk bij test in Valencia

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 februari 2010 16:04

Drie teams van de Northern European Cup zijn met hun deelname aan de eerste collectieve testen op het circuit van Valencia begonnen aan het 2010 seizoen. Op 22 en 23 februari kwamen MP Motorsport, Koiranen Bros en Krenek Motorsport in actie met zes gloednieuwe Formula Renault 2.0 tijdens de eerste collectieve test van de EUROCUP.

De resultaten van de tweedaagse sessie lieten een verbazingwekkend goede tijd zien voor Miki Weckstrom, die uitkwam met de wagen van Koiranen Bros. De jonge Finse rijder was the snelst van alle aanwezige NEC rijders, met een tijd van 1.32.896. Weckstrom nam daarmee de zesde plaats in de overall-resultaten na twee dagen testen. De Fin was slechts 0.02 sneller dan Daniel de Jong, die zijn contract met Nederlands MP Motorsport nog een jaar verlengde.

De plaats van Weckstrom is verrassend te noemen vanwege het feit dat Koiranen de afgelopen seizoenen niet deelnam aan de EUROCUP. Andere NEC teams zoals MP Motorsport en Krenek Motorsport kwamen echter wel uit in dit Europees kampioenschap en hebben daarom meer ervaring met dit competitieve veld van Europese topteams. Hoewel niets mag worden afgedaan aan het talent van Weckstrom, bevestigt dit het feit dat de nieuwe Formule Renault 2.0 gelijke kansen biedt aan alle teams en de gevestigde orde niet perse de snelste auto�s heeft.

De teams zullen voorlopig nog even in Spanje verblijven, omdat de volgende offici�le testsessies op het circuit van Catalunya zal worden gehouden, nabij Barcelona op 9 en 10 maart 2010. De eerste mogelijkheid voor de teams om binnen het frame van de Northern European Cup te testen is de test op de Hockenheimring in Duitsland. Deze test vindt plaats op 29 en 30 maart 2010.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS