Formule 1

De van Red Bull overgekomen Dan Fallows over de nieuwe AMR23: “We hebben de auto op elk kritiek gebied verbeterd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 februari 2023 08:01

Dan Fallows is een voormalig kopstuk van het team van Red Bull Racing. De 49-jarige aerodynamicus is vanaf dit seizoen technisch directeur bij het team van Aston Martin. Dit is de eerste bolide waar hij aan mee heeft gewerkt. Het is alleen nog de vraag of de invloed van de Brit een goede invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de AMR23.

Dan Fallows

“Het ontwerpteam was vastbesloten om deze regelgeving zonder compromissen aan te pakken. We willen hogerop op de grid en beginnen de teams vooraan uit te dagen - en dat bereik je niet door achterover te leunen en conservatief te zijn”, vertelt de technisch directeur.

Het team van Aston Martin begon 2022 op een zwaar belabberde manier. Pas in de tweede helft van het seizoen kwamen de resultaten naar het team toe. Volgens Fallows is de AMR23 een ontwikkeling op zijn voorganger die in de tweede helft van het seizoen werd gebruikt: “We hebben hem (de AMR23, red.) op elk kritiek gebied verbeterd. Het optimaliseert de oplossingen waarvan we dachten dat ze ons de beste prestaties zouden bieden, en het belichaamt de gezamenlijke visie die we de afgelopen maanden hebben omarmd en samen hebben opgebouwd."

"Nu moeten we ons concentreren op het leveren van een ambitieus maar efficiënt programma van updates voor de eerste race en de rest van het seizoen."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS