Formule 1

De vader van Perez vergelijkt strijd van zijn zoon met Max Verstappen met de legendarische rivaliteit van Senna en Prost

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2023 19:00

Dat er een spannende strijd gaande is tussen Max Verstappen en Sergio Perez, dat kunnen we niet ontkennen. Maar of de twee teamgenoten gelijkwaardig zijn, daarover verschillen de meningen nogal. Unaniem krijgt Verstappen het voordeel toegedacht, tenslotte heeft hij zich al tweemaal bewezen als wereldkampioen. Dat komt je niet aanwaaien. Maar de vader van Sergio Perez heeft de strijd van zijn zoon met Max Verstappen vergeleken met de epische rivaliteit van Ayrton Senna en Alain Prost uit hun tijd bij McLaren. Met Red Bull een dominante kracht in F1 2023, zijn Verstappen en Perez de enige realistische kanshebbers voor het kampioenschap van dit jaar. Slechts 14 punten scheiden het duo na de eerste vijf ronden van het seizoen. Verstappen heeft drie overwinningen, terwijl Perez het jaar sterk is begonnen met twee overwinningen.

Max_Verstappen_P2_en_Sergio_Perez_P1_Baku_2023

Stevig slaags raken
Met de Grand Prix van Monaco voor de deur, een circuit waar Verstappen historisch gezien niet goed heeft gepresteerd, heeft Perez een ideale gelegenheid om het gat in het klassement te dichten. Hun duel wordt vergeleken met de iconische duels tussen Senna en Prost. Senna en Prost domineerden eind jaren tachtig de sport met McLaren, waarbij het tweetal een aantal keren stevig slaags raakte. Antonio Perez gelooft dat de geschiedenis zich herhaalt bij Red Bull met een nieuwe rivaliteit.

Twee tijgers in dezelfde kooi
"Je moet je herinneren dat McLaren Senna en Prost had", zei Perez tegen Esto. ďDit is hetzelfde. Vandaag beleven we het weer. Het zijn twee tijgers in dezelfde kooi. Ze denken allebei hetzelfde, ontbijten hetzelfde, eten hetzelfde. Je ziet dat ze allebei proberen de snelste ronde van elkaar af te pakken. In de kwalificatie willen ze de pole; ze willen in de praktijk de snelste zijn.Ē Verstappen heeft drie overwinningen, terwijl Perez het jaar sterk is begonnen met twee overwinningen.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS