Formule 1

De geruchten over een op handen zijnde alliantie tussen Red Bull en Ford zwellen verder aan

Uitgegeven door Peter Vader • 29 januari 2023 10:29 • Print artikel

De geruchten over een op handen zijnde alliantie tussen Red Bull en Ford zwellen verder aan. Aanstaande vrijdag wordt de nieuwe Red Bull-RB19 geÔntroduceerd in New York City. Een bijzondere locatie om dat te doen. Daarom voorspellen meerdere bronnen dat in de Amerikaanse stad de bekendmaking van een toekomstig partnerschap gaat plaatsvinden tussen het Red Bull-team en de Amerikaanse autogigant. Red Bull gaf afgelopen vrijdag op de social media al een hint in deze richting. En Ford zelf heeft ook bevestigd dat de drang naar duurzaamheid en de explosie van de populariteit van de Formule 1 in Amerika, hen heeft doen overwegen om terug te keren naar de Formule 1. Ford was voor het laatst met Jordan actief in de F1 in het seizoen 2004.

Ford_F1_Sean_Bull_Design_on_Twitter
Keert Ford terug in de Formule 1 met Red Bull? (Afbeelding: Sean Bull Design op Twitter)

Om daarop voort te borduren, schreef F1-bedrijfsverslaggever Vincenzo Landino van The Qualifier op Twitter: ďDe lanceringsdatum van de livery van Red Bull is 3 februari in New York City. Ik heb dit nieuws van een aantal van mijn contacten dat Ford op dezelfde datum een aantal copywriters en influencers naar NYC stuurt. Toeval?" Nee, het kan bijna geen toeval zijn. Maar desondanks is Ford Performance-baas Mark Rushbrook nog terughoudend: "We geven geen commentaar op speculaties, maar het is hetzelfde met al deze series die er zijn", vertelde hij in een bericht van PlanetF1. ďHet is onze verantwoordelijkheid om ze te bestuderen en te begrijpen, en vervolgens te beslissen of het zin heeft of niet. Duurzame brandstof is zeker iets waar we in geÔnteresseerd zijn, maar dat doen we al in andere series."

Red Bull lanceert de nieuwe RB19 op vrijdag 3 februari in New York City. Het zusterteam AlphaTauri volgt een week later in dezelfde Big Apple.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS