Formule 1

De duizelingwekkende cijfers van de derde wereldtitel van Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 28 november 2023 08:01

Max Verstappen kroonde zich eerder al voor de derde keer tot wereldkampioen in de Formule 1. Het heeft er echter niet voor gezorgd dat de Limburger rustiger aan ging doen. Nadat de Red Bull-coureur eerder al een serie van tien zeges aaneen reeg, won hij ook de laatste zeven races van het seizoen. Het ene record na het andere werd gebroken en dit is een kleine greep uit de indrukwekkende cijfers.

Max Verstappen


575 punten
Verstappen verbeterde zijn eigen record van het meeste aantal punten in een seizoen. Met 575 punten haalde hij er 121 meer dan vorig jaar.

19 overwinningen
Dit seizoen werden er 22 races verreden en 19 keer stond Verstappen op P1. Alleen teamgenoot Sergio Perez won in Saoedi-Arabi� en Azerbeidzjan en Carlos Sainz zegevierde in Singapore.

86,36 procent
19 van de 22 betekent 86,36 procent en dat is een nieuw record in de Formule 1. Het oude record stond op naam van Alberto Ascari die in 1952 zes van de acht races won, oftewel 75 procent van alle races in ��n seizoen.

12 pole positions
Verstappen weet als geen ander dat de punten op zondag verdeeld worden. Pole position is niet zijn grootste specialiteit, maar dit jaar was het in meer dan de helft van de gevallen raak.

9 snelste raceronden
Sinds het seizoen 2020 is een extra punt te behalen voor de snelste raceronde. Negen keer dit seizoen kwam die op naam van Verstappen.

21 podiums
Ook met het aantal podiums in een seizoen heeft Verstappen het record verbeterd. Vorig jaar kwam hij tot 18 podiums, dit jaar zat hij alleen in Singapore niet bij de beste 3.

1003 ronden aan de leiding
Verstappen moest er in Abu Dhabi nog even voor rekenen om de magische grens van 1000 ronden te slechten, maar hij reed dit seizoen maar liefst 1003 ronden aan de leiding van een race.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS