Formule 1

Daniel Ricciardo rekent op Red Bull-deal: "Het is bijna rond"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2022 08:01

Daniel Ricciardo vocht zich zaterdag tot Q3 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De AustraliŽr was daar goed te spreken over. Behalve zijn sportieve prestaties gaat het in Abu Dhabi ook over zijn toekomst. Ricciardo staat op het punt om naar Red Bull te gaan. Niet als vaste coureur, maar als reservecoureur.

Daniel Ricciardo


"Ik zal mijn niveau van dit seizoen zeker niet gaan missen", zei Ricciardo voor de camera van Viaplay. "Het was niet mijn sterkste seizoen met deze auto. Dat ik dan toch Q3 haalde was wel een opluchting. Dat Seb ook in Q3 zat, zorgde wel voor een lach op onze gezichten. Dat was mooi. Ik lig nog wel wat achter op Lando, maar gezien dit jaar is het geen verrassing. Ik ben blij dat ik er in mijn laatste zaterdag van het jaar nog een strijd van heb kunnen maken."

Ricciardo ging ook in op de geruchten over een overstap naar Red Bull. "Dat is wel de meest logische stap. Het is nog niet rond, maar wel bijna. Ik zie niks meer waardoor het niet door zou kunnen gaan, dus binnen het paar dagen zal het wel bekendgemaakt gaan worden. Tot die tijd kan ik er nog weinig over zeggen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS