Formule 1

Daniel Ricciardo over budgetcap-boete Red Bull: "Je kunt niet ontkennen dat het wel pijn doet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 december 2022 08:01

Daniel Ricciardo keert volgend seizoen terug bij zijn oude liefde Red Bull Racing. De Australische coureur kenden twee tegenvallende seizoen bij het team van McLaren. Hij werd de deur gewezen en was een tijd lang op zoek naar een zitje in de Formule 1. Uiteindelijk kwam Ricciardo met Red Bull tot een overeenkomst, in 2023 is hij derde coureur voor het team.

Daniel Ricciardo

Eerder dit seizoen werd Red Bull bestraft omdat ze het kostenplafond hebben overschreden in 2021. Ze kregen een fikse boete en tien procent minder windtunneltijd voor de ontwikkeling van de 2023-bolide.

Ricciardo heeft ontzettend veel zin om terug te keren bij Red Bull en sprak zich in de Beyond the Grid-podcast ook uit over de boete: "Je kunt niet ontkennen dat het wel pijn doet. Als je het over de Formule 1 hebt, dan tellen alle kleine beetjes. Elke centimeter telt dus tien procent is best veel. Red Bull verkeert echter wel in een goede positie want ze hebben een goede auto en ze hebben dit jaar genoeg geleerd om ook in 2023 competitief te zijn. Het is dan wel tien procent, maar het team zal nog meer motivatie hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS