Formule 1

Damon Hill: "Zou me niets verbazen als Daniel Ricciardo het stoeltje van Perez gaat overnemen"

Uitgegeven door Bart • 24 november 2022 06:03

Damon Hill denkt dat Daniel Ricciardo met een rol als reservecoureur bij Red Bull zinspeelt op een mogelijke vervanging van Sergio Perez. De wereldkampioen van 1996 noemt de macht van Max Verstappen binnen het team als een van de redenen. Het feit dat Verstappen in Brazilië niet aan de kant ging voor Perez duidt volgens Hill op onenigheid binnen het team.

Daniel Ricciardo Max Verstappen


"Het kan een interessante kwestie worden als je denkt aan de problemen die er blijkbaar zijn tussen Max en Sergio", aldus Hill bij Sky Sports F1. "Als dat uit de hand gaat lopen, zou Daniel Ricciardo in een goede positie kunnen zitten."

Red Bull-topman Helmut Marko maakte de terugkeer van Ricciardo afgelopen weekend in Abu Dhabi bekend, maar een contract is nog niet getekend. Hill snapt de keuze van Ricciardo wel. "Het is zijn thuis en hij heeft veel aan Red Bull te danken. Ik denk dat hij er graag terugkeert. Wat zeggen ze ook al weer over een verloren zoon die thuiskomt?"

"Daniel heeft veel geleerd bij andere teams. Het kan zijn dat je dan als een betere coureur terugkeert in de omgeving waar je ooit begonnen bent. Ik ben ervan overtuigd dat Sergio's contract waterdicht is. Ze hebben een langdurig contract ondertekend, maar soms blijken situaties onwerkbaar. En ik heb het vermoeden dat Max veel macht binnen het team heeft."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS