Formule 1

Damon Hill geniet van Aston Martin: "Ze hebben iedereens verwachtingen overtroffen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 maart 2023 12:01

Het moge duidelijk zijn dat Aston Martin de grote verrassing was tijdens de Grote Prijs van Bahrein. Fernando Alonso reed in zijn openingsrace voor het team uit Silverstone naar de derde positie en scoorde daarmee dus een podium. Ook Lance Stroll presteerde ondanks zijn blessures ontzettend sterk. De wereldkampioen van 1996, Damon Hill, zag zo’n groot succes niet aankomen.

Damon Hill


Het team van Aston Martin kende een ontzettend sterke driedaagse wintertest en nam alle headlines in beslag. Fernando Alonso blies van de torens dat ze weleens zouden kunnen verrassen in 2023, en voor het eerst in lange tijd had Alonso het aan het juiste eind. De Spanjaard veroverde op heroïsche wijze de derde plek van Carlos Sainz. De tweevoudig wereldkampioen mocht weer eens mee naar het podium!

Hill reed in 1998 en 1999 voor Jordan, dat via Midland, Spyker, Force India en Racing Point het huidige Aston Martin vormt. De enkelvoudig wereldkampioen vertelde bij Sky Sports het volgende over de ijzersterke AMR23: "Ze hebben iedereens verwachtingen overtroffen, ze hebben die van mij overtroffen en waarschijnlijk ook hun eigen verwachtingen. Ze zullen nu wel heel, heel erg trots zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS