Formule 1

DAZN F1-expert onder vuur voor 'onhandige' Michael Schumacher-grap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2023 10:38

De Spaanse F1-journalist Antonio Lobato heeft zijn excuses aangeboden voor een 'onhandige' grap over de toestand van Michael Schumacher die werd uitgezonden door DAZN.

Michael Schumacher


Schumacher liep ernstige verwondingen op bij een ski-ongeluk in december 2013, toen hij zijn hoofd stootte tegen een rots toen hij viel op de skipiste waar hij was met familie, waaronder zijn zoon Mick, en vrienden.

De zevenvoudig wereldkampioen F1 werd zes maanden lang in een medisch geïnduceerde coma gebracht voordat hij terugkeerde naar zijn huis in Zwitserland om verder te herstellen. Zijn familie koos ervoor Schumachers toestand privé te houden, omdat hij ook groot belang hechtte aan zijn privéleven toen hij de Formule 1 nog domineerde. De Duitser wordt door sommigen gezien als de beste coureur die ooit in de Formule 1 heeft gereden.

Zijn naam werd afgelopen weekend genoemd in DAZN's F1-verslaggeving toen Lobato een onhandige grap maakte over de gezondheid van de 54-jarige oud-coureur, waarvan een filmpje viraal ging op sociale media.

Lobato's grap verwees naar de fysieke beperkingen van de Duitse legende - Lobato nam daarbij een schertsende toon aan. Hij heeft sindsdien een videoreactie op X geplaatst, waarin hij zich verontschuldigt voor het incident.

Een verzoek om commentaar van DAZN en Telefonica, die de uitzendingen aan DAZN verzorgen, wees op de video van Lobato en bevestigde dat hij dinsdag in het programma Vamos sobre Ruedas op het kanaal Vamos zal verschijnen, waar hij nogmaals zijn excuses zal aanbieden voor de opmerking.

Sommige fans op sociale media riepen op tot het ontslag van Lobato. "Iemands medische toestand als grap gebruiken is onacceptabel en weerzinwekkend. Michael is geliefd en gerespecteerd in deze sport en Lobato verdient niet het platform dat hij krijgt van DAZN en F1", schreef Ro.

Smooth Operator zei: 'Michael en zijn familie verdienen respect' terwijl SennaGood het samenvatte door te zeggen dat het 'not fucking funny' is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS