DTM

Colin Caresani wint zaterdagrace; Tim Heinemann kroont zichzelf tot kampioen in de DTM Trophy 2022

Uitgegeven door Peter Vader • 8 oktober 2022 20:01

Hockenheim - Toyota-coureur Tim Heinemann is voor de tweede keer sinds 2020 DTM Trophy-kampioen. Bij de voorlaatste race van het seizoen 2022 op de Hockenheimring was de zesde plaats in de Toyota Supra van de Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing genoeg voor de 23-jarige Duitser om het kampioenschap in de talentenfabriek van het DTM-platform eerder dan gepland veilig te stellen. De overwinning ging naar zijn titelrivaal Colin Caresani in de BMW van Team Project 1. Het was al het vierde succes van het seizoen voor de jonge Nederlander. Mercedes-AMG-coureur Edouard Cauhaupé (FRA) van Team BWT Mücke Motorsport op de tweede plaats en de 17-jarige Duitser Theo Oeverhaus in de BMW M4 van Walkenhorst Motorsport op de derde plaats vervolledigden het podium.

DTM_Trophy_Tim_Heinemann_kampioen_2022
Tim Heinemann, DTM kampioen 2022

Tim Heinemann overwon dapper alle obstakels op weg naar een nieuwe kroning. De Toyota-coureur begon de race pas vanaf de negende plaats vanwege een gridpositiestraf, die het gevolg was van de race op de Red Bull Ring, maar knokte zich al vroeg naar voren. Daarna was het vooral de Braziliaan Thiago Vivacqua die het Heinemann moeilijk maakte. Hoewel de Duitser in de strijd om de zesde plaats tijdelijk de Audi R8 van Heide-Motorsport passeerde, heroverde Vivacqua de positie. Een paar ronden voor het einde was de beslissing genomen: Vivacqua werd traag en viel uiteindelijk uit. De weg was dus vrij voor Heinemann, alleen een gebrek had de voortijdige titelwinst van de Duitser kunnen voorkomen. "Eindelijk is het klaar! Met de zesde plaats is het natuurlijk niet 'in stijl', zoals je zou willen doen, maar dat maakt niet uit", juichte Heinemann opgelucht. "Er had vandaag veel kunnen gebeuren, uiteindelijk is alles volgens plan verlopen."

Colin_Ceresani_winnaar_DTM_Trophy_zaterdagrace
Colin Ceresani blije winnaar DTM Trophy zaterdagrace

Caresani was voor het weekend Heinemann's enige overgebleven rivaal in de titelrace. De Nederlander startte vanaf de tweede plaats en liet een onberispelijke prestatie zien. Dat blijkt uit de soevereine racezege en het extra punt voor de snelste raceronde. Achter hem reed de als tweede geplaatste Cauhaupé een constante race, terwijl de hete driestrijd om de laatste plaats op het erepodium het zout in de soep was. Betrokken waren de twee BMW M4's van Moritz Löhner (GER, FK Performance Motorsport) en Theo Oeverhaus en gaststarter Vincent Andronaco in de Porsche 718 Cayman van Allied-Racing. Die laatste verzekerde zich zaterdagochtend van poleposition in de kwalificatie. Andronaco behield de leiding bij de start van de race voordat hij Caresani en Cauhaupé moest laten gaan. In de slotfase verdedigde hij zich met alle middelen tegen Löhner en Oeverhaus. Het trio presenteerde de autosport die de moeite waard was om te zien aan de vele toeschouwers op de Hockenheimring voordat Oeverhaus zegevierde.

De laatste race van de DTM Trophy 2022 begint zondag om 15:15 uur en wordt live uitgezonden op ServusTV en dtm TV (tv.dtm.com).

DTM_Trophy_recordgrid_met_24_autos
DTM Trophy Hockenheimring recordgrid met 24 auto's

DTM_Trophy_uitslag

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS