Formule 1

Christian Horner zag fantastische Max Verstappen: "Monaco grootste uitdaging van het seizoen tot nu toe"

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2023 12:50

Max Verstappen voegde afgelopen weekend opnieuw een zege toe aan zijn indrukwekkende palmares. Red Bull-teambaas Christian Horner had voorafgaand aan het weekend zijn twijfels of een zege erin zat, maar de 100 procent score van dit seizoen blijft nog altijd intact. Verstappen won de race van start tot finish en had dat met name te danken aan een geweldige derde sector in de kwalificatie.

Max Verstappen


"Hier winnen is speciaal, het betekent altijd net dat beetje meer, elke coureur wil dit op zijn CV", zegt Horner op Verstappen.com. "En voor ons is het onze derde op rij voor het team en onze zevende in totaal hier in Monaco. We wisten voorafgaand aan dit weekend dat dit onze grootste uitdaging van het seizoen tot nu toe zou zijn en Monaco had vandaag alles in petto voor Max. Hij managede de medium band en vervolgens het veranderend weer goed, maakte de overstap naar de intermediates en reed naar de finish. Weer fantastisch gereden."

Horner geeft aan dat het niet alleen Verstappen was die de zege voor zijn rekening kon nemen. "Wat we hier op het circuit zien, is slechts mogelijk door alles wat er dagelijks gebeurt in de fabriek. De overwinning hier is het gevolg van de prestaties en toewijding van het team als geheel. Een briljante overwinning met veel lessen, maar eentje waar we zeker van gaan genieten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS