Formule 1

Christian Horner wrijft zout in wonden en vindt het behoorlijk opmerkelijk dat Mercedes geen race wint

Uitgegeven door Peter Vader • 26 september 2022 10:11

Red Bull-teambaas Christian Horner kan het allemaal 'niet geloven', zo zegt hij zelf. Tot op heden zijn Lewis Hamilton en George Russell niet in staat geweest om voor de titel te strijden, laat staan om een Grand Prix overwinning te behalen. Bovendien worstelt Mercedes om Red Bull met Max Verstappen en Ferrari een beetje bij te houden. Dit heeft Horner erg verbaasd, maar hij vaart er wel bij nu Max Verstappen met een Red Bull afstevent op zijn tweede wereldtitel. De teambaas beweerde dat het "behoorlijk opmerkelijk" was dat de Silver Arrows dit seizoen nog geen race hadden gewonnen nadat ze de Formule 1 bijna tien jaar domineerden. Horner lichtte toe dat hij verwachtte dat Mercedes in een "vergelijkbare positie" zou zijn als vorig seizoen, toen ze super competitief waren. Over de terugval van Mercedes onder de nieuwe regelgeving is Horner dan ook hogelijk verbaasd.

Red_Bull_teambaas_Christian_Horner
Christian Horner: "Ze maakten nogal wat lawaai, dus het is best opmerkelijk dat Mercedes na de dominantie van de afgelopen acht jaar, dit seizoen nog steeds zijn eerste Grand Prix moet winnen!"

"Ze maakten nogal wat lawaai"
Christian Horner lichtte toe in een bericht van Express.co: "Omdat ze vroeg overgingen, maakten ze nogal wat lawaai over het compromitteren van het kampioenschap van vorig jaar en heel vroeg overstappen op hun 2022-auto. Toen hun auto niet presteerde, vooral met deze upgrade, lijkt het zo radicaal anders. Je verwacht gewoon, als je ziet hoe dominant Mercedes is geweest, dat ze zich dit jaar in een vergelijkbare positie zouden bevinden. Het is duidelijk dat ze vorig jaar gewond waren geraakt toen ze werden verslagen, maar we hadden het gevoel dat ze dit jaar met hernieuwde wraakgevoelens zouden terugkomen. Dus, het is best opmerkelijk dat ze na de dominantie die ze de afgelopen acht jaar hebben gehad, in 2022 nu nog steeds een Grand Prix moeten winnen."

Mikken op tweede plaats
Mercedes worstelde met stuiteren tijdens de openingsfase van het seizoen, waardoor Hamilton moeite had om punten te scoren. Sindsdien hebben ze deze problemen weliswaar opgelost, maar hebben ze nog steeds geen rechte lijnsnelheid van het niveau van Red Bull en Ferrari. De Duitse fabrikant is echter nog steeds duidelijk de derde snelste auto tijdens raceweekenden en heeft een reeks podiumplaatsen weten te verzamelen. Lewis Hamilton heeft dit seizoen zes plaatsen in de top drie behaald, terwijl George Russell er zeven heeft. Het team mikt nu op de tweede plaats in het rijders- en constructeursklassement nadat het Ferrari ontbrak aan consistentie. Mercedes heeft toegegeven dat er intussen al volop aan de auto van volgend jaar wordt gewerkt en heeft niet uitgesloten dat sommige plannen van hun rivaal worden gekopieerd.

Christian_Horner_en_Toto_Wolff_discussie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS