Formule 1

Christian Horner tipt Sergio Perez: "Checo heeft niets meer te verliezen"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2023 15:44

Red Bull-teambaas Christian Horner hoopt dat Sergio Perez snel zijn oude niveau van eerder dit seizoen terugvindt. Door slechte kwalificaties in Monaco en Barcelona is het gat tussen de Mexicaan en Max Verstappen opgelopen tot 53 punten. Waar Perez in de beginfase nog hardop droomde van een kampioenschap, moet hij die hoop nog voor de helft van het jaar langzaam laten varen.

Red Bull Max Verstappen


Horner kreeg bij Sky Sports F1 de vraag voorgelegd of Perez het in zich heeft om de titelstrijd nog spannend te maken. "Als je naar de punten kijkt, is het gat flink opgelopen, maar dat zal ook de druk van Checo wegnemen. Hij heeft niets te verliezen nu en kan daardoor wat relaxen en rijden zoals hij dat deed in Azerbeidzjan en ander races vroeg in het jaar."

Horner herhaalde nog maar eens hoe moeilijk het is om het tegen Verstappen op te nemen. "Er is geen coureur die Max in Barcelona had verslagen. Checo moet het opnemen tegen een coureur in topvorm en dat is erg moeilijk. Mentaal is het zwaar om mee om te gaan, maar het grote gat in de WK-stand zal de druk wegnemen. Hij moet zijn eigen verwachtingspatroon naar beneden bijstellen en vrijuit gaan racen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS