Formule 1

Christian Horner heeft spijt van mislopen Oscar Piastri: "De druk op hem zal immens zijn"

Uitgegeven door Bart • 23 september 2022 07:02

Red Bull heeft jaren geleden de kans laten lopen om Oscar Piastri binnen te halen. De AustraliŽr gaat komend jaar zijn debuut in de Formule 1 maken bij McLaren, maar dat had ook Red Bull of AlphaTauri kunnen zijn. In de F1-podcast Beyond The Grid zegt Red Bull-teambaas Christian Horner dat hij spijt heeft van het niet vastleggen van Piastri.

Oscar Piastri


In de Formule 4 en Formule Renault reed Piastri namelijk voor Arden, het team dat werd opgericht door Horner en zijn vader Garry. "We hadden met Red Bull de mogelijkheid om hem vast te leggen. Die optie hebben we laten gaan en daar heb ik nog steeds spijt van. Wat hij daarna in de Formule 3 en Formule 2 heeft gepresteerd, is fenomenaal."

Horner wordt ook gevraagd naar het touwtrekken tussen McLaren en Alpine om de diensten van Piastri. "Als hij onze rijder was geweest, was dat al lang afgetimmerd geweest. Maar ik ben geen partij in deze strijd, dus het is moeilijk in te schatten wat Oscar beloofd is. Van buitenaf bekeken lijkt het erop dat meerdere partijen dit niet hadden zien aankomen."

Horner gaat het eerste jaar van Piastri in de Formule 1 nauwlettend volgen. Teamgenoot zijn van Lando Norris zal niet eenvoudig voor hem zijn. "Oscar is een geweldige coureur. Het enige probleem is dat hij om zal moeten gaan met de hoge verwachtingen. De druk op hem zal immens zijn. Hij zal moeten presteren tegenover Lando en dat zal zwaar worden. Oscar is een capabele coureur en ik ben ervan overtuigd dat hij het goed zal gaan doen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS