Formule 1

Christian Horner geeft toe: "Michael Masi maakte in Abu Dhabi een fout"

Uitgegeven door Bart • 29 juni 2022 19:04

Christian Horner heeft in aanloop naar de Britse Grand Prix nogmaals vragen gekregen over de slotrace van vorig jaar in Abu Dhabi. In een knotsgekke slotfase ging Max Verstappen met de wereldtitel aan de haal. Wedstrijdleider Michael Masi kreeg veel kritiek te verduren voor zijn beslissingen, met name uit de hoek van Mercedes, Lewis Hamilton en zijn fans. Nu geeft Horner toe dat Masi een fout heeft gemaakt.

Horner Max Verstappen


"Hij heeft een fout gemaakt door niet alle auto's met een ronde achterstand er voorbij te laten gaan", zegt Horner tegenover The Cambridge Union. "Ik denk dat er drie auto's achter moesten blijven. Zij mochten zich niet unlappen. Dat was de enige fout die Michael Masi gemaakt heeft. Maar hij stond onder zo'n grote druk. Niemand wil dat de wereldtitel achter de safety car beslist wordt."

Horner gaat niet in op het gegeven dat de safety car eigenlijk nog een volle ronde buiten had moeten blijven. In dat geval was de race achter de safety car gefinisht. "Het was ongelofelijk hard hoeveel kritiek Michael over zich heen gekregen heeft. Ook online kreeg hij enorm veel over zich heen. Vanuit de FIA werd hij niet gesteund. Er zijn het hele jaar beslissingen genomen die niet in ons voordeel waren. Noem de gele vlaggen tijdens de kwalificatie in Qatar of het incident met Lewis in Silverstone. Ik vind dat Michael meer steun had moeten krijgen, omdat hij in zo'n moeilijke positie zat."

Alle ophef doet volgens Horner afbreuk aan de wereldtitel van Max Verstappen. "Natuurlijk gaat het vaak over Abu Dhabi, maar het is jammer dat niet over de prestaties van Max tijdens het hele jaar gaat. Het kampioenschap wordt niet in één race gewonnen. Max had vaak niet de beste auto, maar presteerde wel en is 100 procent verdiend wereldkampioen geworden."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS