Formule 1

Christian Horner furieus over 'lasterlijke' uitspraken Ferrari en Mercedes: "Gaat alle perken te buiten"

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2022 16:15

Bij Mercedes en Ferrari waren ze er uiteraard als de kippen bij om te regeren op de geruchten over het mogelijk overschrijden van het budgetplafond door Red Bull. Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf aan dat Red Bull al maanden wordt onderzocht en Ferrari-collega Laurent Mekies stelde dat de FIA krachtig moet optreden als een team het budgetplafond heeft overtreden.

Christian Horner


Wolff en Mekies reageren op geruchten zonder zelf over informatie te beschikken. In een reactie aan de Telegraaf hekelt Red Bull-teambaas Christian Horner de uitspraken van zijn collega's. "Dit zijn lasterlijke uitspraken. Ik heb geen idee waar ze hun informatie vandaan halen. Het zijn fictieve claims. Het is geen toeval dat dit naar buitenkomt, juist nu Max Verstappen zijn tweede wereldtitel kan winnen. Hoe komen zij aan deze kennis? Dit is iets vertrouwelijks tussen teams en de FIA. De FIA zegt zelf in een statement dat zij hun proces nog niet hebben afgerond. Het is absoluut onacceptabel wat hier gebeurt. Lasterlijk voor ons, voor de merken en ook voor de Formule 1. We praten niet over het fenomenale seizoen van Max Verstappen, maar over het budgetplafond. Het gaat alle perken te buiten."

Horner herhaalde zijn woorden van vrijdag dat Red Bull zelf van mening is binnen de lijntjes gekleurd te hebben. "En daar sta ik nog honderd procent achter. Het zijn complexe regels en 2021 was het eerste jaar met een budgetplafond. Hopelijk kan het proces de komende jaren sneller zijn. De cijfers zijn in maart ingediend, in juni zouden de onderzoeken zijn afgerond, maar het is nu al oktober. We wachten nu op de uitkomst. Wij hebben er vertrouwen in dat we voldoen aan de regels."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS