Formule 1

Christian Horner baalt van vieze spelletjes Mercedes: "Gaan we het zo spelen?"

Uitgegeven door Bart • 5 december 2021 08:02 • Print artikel

Al een aantal races heeft Mercedes de etiquette niet helemaal helder voor ogen. In Amerika, Mexico, Brazilië en Qatar houdt de pitcrew van Mercedes de slangen niet meer aan de kant als een Red Bull-coureur komt aanrijden. Dit is een ongeschreven regel, maar in de strijd om de titel lijkt alles geoorloofd.

Christian Horner


Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich er wel over verbaasd, zo geeft hij aan in een interview met de BBC. "Dit is iets wat ze al lang niet meer gedaan hebben. Er is een soort etiquette dat de pitcrew de slangen aan de kant houdt, maar Mercedes laat ze bewust hangen en zet er zelfs een mannetje bij."

"Oké, gaan we het zo spelen?", vraagt Horner zich af. "Bijvoorbeeld Sergio Perez moet er maar omheen rijden. Ze spelen dit soort spelletjes en het is allemaal onderdeel van de strijd om de titel. Ondanks alles heb ik veel respect voor Mercedes en wat ze de laatste jaren hebben gepresteerd. Dat geldt ook voor Lewis natuurlijk. De strijd van dit jaar doet denken aan die tussen Prost en Senna. Verschillende generaties die elkaar tot het uiterste pushen. Later zullen we hierop terugkijken en concluderen wat voor geweldig jaar dit is geweest."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS