Formule 1

Christian Horner: "Sergio Perez heeft nu niets te verliezen, hij moet gewoon ontspannen

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 juni 2023 09:45

Verstappen maakte ook in Spanje gehakt van teamgenoot Perez. Waar de Nederlandse Red Bull-coureur iedere sessie als snelste afsloot, liep Perez achter de feiten aan en maakte hij tijdens de kwalificatie opnieuw een kostbare fout. Alhoewel de Mexicaan als vierde over de eindstreep kwam, verloor hij opnieuw veel punten op teamgenoot Verstappen. Teambaas Christian Horner stelt dat Perez zich vooral moet ontspannen.

Sergio Perez

Perez dacht na zijn overwinningen in Jeddah en Baku dat hij kans maakte op het kampioenschap. Nog geen anderhalve maand later lijkt deze droom uiteen te zijn gespat. De Mexicaan maakte zowel in Melbourne, als in Monaco en Barcelona fouten tijdens de kwalificatie en verloor veel punten.

Horner neemt het enigszins voor zijn coureur op en vertelt bij Motorsport dat Perez meer punten had kunnen scoren als hij zich tijdens de kwalificatie niet gek had laten maken voor alle spanning: "Hij kwalificeerde zich op een positie waar hij niet hoort te staan. Als hij dat wel had gedaan, dan stond hij er wel. Ik denk dat hij wel wat positieve zaken kan halen uit zijn herstel."

Horner zegt tussen neus en lippen door dat Perez zich eigenlijk geen zorgen meer hoeft te maken om het kampioenschap: "Als je naar de punten kijkt, dan zie je een groot gat tussen die twee. Dat zou voor minder druk moeten zorgen. Checo heeft nu niets te verliezen. Hij moet gewoon ontspannen, rustig ademhalen en rijden zoals we weten dat hij het kan. Zoals hij eerder deed in Azerbeidzjan en in andere races. Hij herstelde zich hier sterk en dat zal hem vertrouwen geven richting Montreal."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS