Formule 1

Christian Horner rekende op pole voor Ferrari: "Max reed in Q3 twee geweldige ronden"

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2024 18:45

Red Bull-teambaas Christian Horner had niet verwacht dat Max Verstappen zaterdag pole position zou pakken voor de Grand Prix van Australië. Het team van Ferrari leek alles beter voor elkaar te krijgen. Verstappen was tenslotte in geen van de drie trainingen de coureur met de snelste ronde. Maar op het moment dat het moest, stond de drievoudig wereldkampioen er weer.

Verstappen Horner Marko


"Ik dacht echt dat Ferrari de overhand had", zei Horner na afloop van de kwalificatie tegenover Viaplay. "Toch hebben we tijdens die laatste run geleverd toen het nodig was. Dat was ook de eerste keer dat het ons lukte om de derde sector te klaren. Het hele weekend, ook tijdens de kwalificatie, verloren we in sector drie één of anderhalve tiende. Vandaag lukte het eindelijk om de juiste balans te vinden. Max reed twee geweldige ronden die beide goed genoeg waren voor pole positie."

Ook over Perez was Horner tevreden, al zou de Mexicaan later nog een gridstraf van drie plaatsen krijgen. "Checo deed het net zo goed en leverde ook een geweldige ronde af, waardoor hij derde werd. Over het algemeen was het een geweldige prestatie van het team vandaag."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS