Formule 1

Christian Horner: "We verwachten dat Ferrari sneller door de banden heen is"

Uitgegeven door Bart • 18 november 2023 11:33

Ferrari was in de kwalificatie in Las Vegas behoorlijk sneller dan Red Bull. Toch vertrekt Max Verstappen vanaf P2, omdat Carlos Sainz tegen een ongelukkige gridstraf is aangelopen. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft echter goede hoop op een nieuwe overwinning van Max Verstappen. De teller staat in 2023 al op 17 Grand Prix-zeges. Teamgenoot Sergio Perez kende een teleurstellende kwalificatie.

Perez Horner


"Ferrari is erg snel over ��n ronde", reageerde Horner bij Sky Sports F1. "Het zit in de karakteristiek van hun auto dat ze de banden harder laten werken. We verwachten dan ook dat ze in de race sneller door hun banden heen zijn. Charles heeft het heel goed gedaan en het wordt een interessante race morgen."

Sergio Perez haalde als wel vaker dit jaar Q3 van de kwalificatie niet. De Mexicaan ging in Q2 vroeg naar buiten en stond als eerste weer in de pits. Vervolgens doken meerdere coureurs onder zijn tijd door, waardoor hij niet verder kwam dan P12. Horner: "Hij ging iets eerder, maar we hadden ook maar drie sets zachte banden voor de kwalificatie. Hij ging eerder om verkeer voor te zijn en kwam daardoor een tiende tekort."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS