Formule 1

Charles Leclerc verwacht geen sprookje in Monaco: "Red Bull is op alle circuits veel sterker"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2023 12:03

Charles Leclerc pakte twee jaar op rij de pole position in Monaco, maar greep beide keren naast de overwinning. Ook dit weekend voorziet hij geen overwinning op zijn thuiscircuit. De Ferrari-coureur stelt dat Red Bull Racing veel te snel is en dat hij denkt dat ze met het grootste gemak gaan winnen.

null

Red Bull won met Max Verstappen en Sergio Perez dit seizoen de eerste vijf races. Dit gebeurde met de nodige dominantie. Komend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma, een baan waar het Oostenrijkse team traditioneel snel is. Max Verstappen won dit seizoen als drie Grands Prix en zijn Mexicaanse teamgenoot schreef ook al twee overwinningen op zijn naam.

Leclerc verwacht dan ook geen wonderen van zijn zijn bolide dit weekend, hij denkt dat Red Bull zoals vanouds erg sterk zal presteren. Bij RMC Sport doet hij zijn voorspelling: "We gaan zie hoe het gaat en ik ga zoals gewoonlijk alles geven. Maar eerlijk gezegd, Red Bull is op alle circuits veel sterker. Zelfs als we op dit soort circuits alles voor elkaar hebben, moet de coureur het verschil gaan maken. Ik hoop dat ik goed in vorm ben en dat ik het verschil kan maken op zaterdag. Op zondag rijdt Red Bull zonder twijfel vooraan."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS