Formule 1

Charles Leclerc over uitstellen pitstop: "We hebben in het verleden vaker tactische fouten gemaakt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 mei 2023 06:01

Het team van Ferrari slaagde er ook in Monaco niet in om een podiumplek te scoren. Toen de regen begon te vallen gingen Charles Leclerc en Carlos Sainz in formatie naar binnen om te wisselen naar de intermediate band. Volgens critici doken de coureurs te laat de pits in, maar Leclerc denkt daar anders over.

Charles Leclerc

Terwijl de straten van Monte Carlo alsmaar natter werden dook bijna het hele veld gezamenlijk de pitlane in. Ferrari liet haar coureurs vrij lang buiten en dat terwijl Sainz al flink veel tijd verloor na een spin. Dit allemaal terwijl de strategisten bij Ferrari de knoop nog niet hadden doorgehakt.

In gesprek met Sky Sports neemt Leclerc het op voor zijn team. Hij stelt dat het geen tactische fout was: "We hebben in het verleden vaker tactische fouten gemaakt. Ik denk echter niet dat dit een fout was. In deze omstandigheden heb je een grotere kans op een Safety Car met zoveel auto's op slicks in de regen. We waren daar eigenlijk op aan het wachten. Achteraf gezien hadden we inderdaad eerder moeten stoppen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS