Formule 1

Charles Leclerc noemt snelheid Red Bull 'van een andere planeet'

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 maart 2023 19:30

Charles Leclerc reed tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Saudi-Arabië op het Jeddah Corniche Circuit naar de tweede positie. Hij kijkt positief terug op de kwalificatie, maar erkent dat het moeizaam gaat voor Ferrari. Door een gridstraf vertrekt hij tijdens de Grand Prix vanaf de twaalfde positie.

Charles Leclerc

Al voordat het weekend begon wist men dat Leclerc tien plekken gridstraf zou krijgen. Dit kwam omdat het team buiten de poule is geraakt met het vervangen van de control unit van de Monegask. Hierdoor ontvangt hij tien plekken straf en moet hij zijn P2 afstaan aan Fernando Alonso.

Na de kwalificatie vertelde de Monegask het volgende dat hij niet helemaal weet wat hij met zijn gevoelens aan moet: “Aan de ene kant denk ik dat het een zeer moeilijk weekend is geweest voor ons qua snelheid. Ik ben erg blij met mijn ronde. Ik denk dat ik alles bij elkaar kreeg en het was echt op de limiet.”

Ondanks het wegvallen van Max Verstappen stelt Leclerc dat Red Bull ‘op een andere planeet’ zit als we het hebben over de snelheid. Leclerc start de race vanaf P12, maar begint vol goede moed: “We hebben het een beetje moeilijk, maar we moeten blijven pushen. Starten met een straf van tien plaatsen zal niet gemakkelijk zijn, maar we zullen ons best doen om ons een weg naar voren te vechten.”

“De racepace zag er goed uit. Het is moeilijk te vergelijken met de tweede training, maar het leek iets beter. Ik heb het gevoel dat iedereen dicht bij elkaar zit qua racetempo.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS