Formule 1

Charles Leclerc niet negatief over kwalificatie: "Red Bull was gewoon sterker"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 november 2022 17:30

Het Formule 1-team van Ferrari kende een enigszins tegenvallende kwalificatie. Charles Leclerc kwalificeerde zich op de derde positie en diens teamgenoot Carlos Sainz op de vierde positie. Max Verstappen veroverde pole position en hield daarmee teamgenoot Sergio Perez achter zich. Leclerc en Perez gaan met precies evenveel punten de laatste race in. Ondanks dat Leclerc op achterstand aan de wedstrijd begint, denkt hij dat P3 het hoogst haalbare resultaat was.

Charles Leclerc

Leclerc reed een solide sessie, maar kan de laatste paar wedstrijden niet meer écht strijden om pole position en moest ook tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi zijn meerdere erkennen in Max Verstappen en Sergio Perez. "Ik blokkeerde in de zesde en zevende bocht", verklaart Leclerc na afloop van de kwalificatie bij David Coulthard. "Om eerlijk te zijn is dit ook de plek waar we vandaag verdienen om te staan, Red Bull was gewoon sterker. We bevinden ons nog steeds in een redelijk goede positie voor morgen, het wordt zeker close met Checo."

Leclerc blikte ook al voorzichtig terug op het afgelopen seizoen. "Na de laatste twee moeizame jaren voor het team was het goed om een stap vooruit te zetten. Het zou vooral goed zijn voor het team om die tweede plek in het constructeurskampioenschap te pakken. Daar zal ik voor pushen. Dan gaan we met vakantie, uitrusten en hopelijk komen we volgend jaar sterker terug." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS