Formule 1

Charles Leclerc na verloren race in Miami: "De Red Bull was echt te snel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 mei 2022 07:03

Charles Leclerc eindigde de Grand Prix van Miami op de tweede positie achter Max Verstappen. De Monegask begon de race vanaf de eerste positie, maar kon deze niet lang vasthouden. De Red Bull van Verstappen vloog voorbij de Ferrari. Aan het einde van de race werd het na een relatief lange safety car periode nog even spannend tussen de twee. Helaas voor de Ferrari-fans, en Leclerc zelf natuurlijk slaagde hij er niet in om zijn titelrivaal in te halen.

Charles Leclerc

Het was heet, snikheet in Miami. De liters zweet vlogen je om de oren in de stad in Florida. Het was dan ook niet gemakkelijk voor de coureurs om gefocust te blijven. Daarnaast hielpen de banden volgens Leclerc ook niet echt mee: “Het was een moeilijke race fysiek gezien. We hadden het best moeilijk met de mediumbanden, we werden door Max ingehaald. Vanaf dat moment bemoeilijkte hij onze race best erg. Op de harde compound ging het wel beter, ik dacht zelfs even dat ik Max kon inhalen. Dat lukte niet, want Red Bull was tijdens de race echt snel. Ik heb er wel ontzettend van genoten. Het is ook geweldig om de volle tribunes te zien, helemaal de Ferrari-fans.”

“we moeten blijven pushen en we moeten echt door blijven ontwikkelen. Ik hoop dat we er over twee weken in Spanje weer voor Red Bull kunnen staan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS