Formule 1

Charles Leclerc kijkt naar de toekomst: "Blijven werken richting je einddoel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 september 2022 05:02

Charles Leclerc begon het seizoen ijzersterk. De Monegask won twee van de drie eerste races en eindigde de overige wedstrijd op de tweede positie. Vanaf dat moment ging het eigenlijk bergafwaarts voor de Ferrari-coureur. Met nog zes wedstrijden op het programma heeft Leclerc een achterstand op rivaal Max Verstappen die bijna niet meer is goed te maken. Hoewel Leclerc het kampioenschap voor dit seizoen op zijn buik kan schrijven, blijft hij strijdvaardig.

Charles Leclerc

Door betrouwbaarheidsproblemen, slechte strategische calls en rijdersfouten zijn een rode draad door het seizoen van Leclerc. De strategische blunder zorgde voor de grootste kopzorgen bij Leclerc die talloze punten heeft verloren door zijn team. Al deze factoren zorgden ervoor dat Verstappen inmiddels een zeer comfortabele leiding heeft op de Monegask. Leclerc zal dan ook nog minimaal één seizoen moeten wachten op een kampioenschap.

Al deze tegenslagen en moeilijke momenten lijken geen invloed te hebben op het uiteindelijke doel van de coureur met #16 op de voorkant van zijn bolide. Leclerc kijkt enkel en alleen naar de toekomst en laat in de podcast Muschio Selvaggio het volgende weten: "Het is mijn dogma om door te blijven werken in de richting van je einddoel. In ieders leven zijn er bepaalde tegenslagen die je moet overwinnen. Je moet er zo hard mogelijk aan blijven werken om die te overwinnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS