Formule 1

Charles Leclerc heeft geen idee waarom hij bleef hangen op P19: "Er was absoluut iets gek"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juni 2023 06:30

Charles Leclerc zit nog steeds met zijn handen in het haar, waarom kwam hij tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje niet verder dan de negentiende positie? Ook voor Leclerc blijft dat de hamvraag.

Charles Leclerc

In het eerste deel van de kwalificatie kwam de Ferrari-coureur niet verder dan de negentiende stek, één van zijn slechtste kwalificaties uit zijn Formule 1-loopbaan: "Ik heb nu geen antwoorden. We moeten de data, maar ook vooral de auto bekijken", vertelt Leclerc na de kwalificatie in Barcelona. "Er was absoluut iets geks. Ik raakte hem bijna kwijt tijdens de rode vlag en ik reed zeventig kilometer per uur, maar er was geen enkele waarschuwing."

"De bochten naar links waren heel lastig met de rechter achterband. Ik dacht eerst dat het de banden waren, dus we pakten een nieuwe set banden, maar het gevoel was precies hetzelfde. Bochten naar rechts gingen heel goed, bochten naar links gingen voor geen meter. We moeten het checken, maar het zou me verbazen als we niet iets vinden. Ik denk dat het misschien iets mechanisch is. We zullen een aantal stops gaan zien, bandendegradatie gaat een rol spelen. Als we daar goed mee omgaan hebben we kansen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS