Formule 1

Charles Leclerc haalt uit en wil bandenslijtage oplossen: "Om gek van te worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2023 05:01

Charles Leclerc zal graag vooruit kijken naar het Grand Prix weekend in Canada en laat de Grand Prix van Spanje liever voor wat het is. Waar hij vorig jaar nog vanaf de leiding uitviel, slaagde hij er ook deze editie niet in om punten te scoren. De Ferrari-coureur startte vanuit de pitsstraat en kwam als twaalfde over de streep.

Charles Leclerc

Net als in voorgaande races, had Leclerc moeite met de temperatuur in de banden te krijgen: "De temperatuur kwam er wel in, maar ook de graining ontstond tegelijkertijd op dat moment, dus het was een beetje om gek van te worden", begint hij.

Leclerc kon zich niet verder omhoog werken doordat de bandenslijtage erg hoog was, iets waar Ferrari al seizoenen mee worstelt: "We moeten hier al onze aandacht op richten. We moeten erachter komen hoe we het bandenmanagement kunnen verbeteren. Twee of drie graden meer maakt een enorm verschil op de balans. Het was erg lastig om de juiste window te vinden, dus daar gaan we hard aan werken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS