Formule 1

Charles Leclerc genoot van ritje in Ferrari van Schumacher: "Heel, heel bijzonder"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2023 05:00

Enkele maanden geleden bestuurde Ferrari-coureur Charles Leclerc de oude titelwinnende Ferrari F2003-GA van Michael Schumacher tijdens een test in Abu Dhabi. Leclerc noemde het een ongelooflijke ervaring.

Charles Leclerc

De auto behoort tot de privé-collectie van Thomas Flow, een vriend van de Monegask. Flow gaf Leclerc de kans om de bijzondere auto te besturen. In de F1: Beyond the Grid-podcast sprak Leclerc zich uit over de ervaring: "We gingen naar Abu Dhabi en het was als een kartdag met F1-auto's. Dus hij had zijn auto uit 2017 en zijn auto uit 2003 en we springen van de ene auto naar de andere wanneer we maar willen. Dat hebben we de hele middag gedaan, wat ongelooflijk was. De auto uit 2003 is heel, heel bijzonder."

Naast dat de auto grote historische waarde heeft, is het ook leuk om te zien hoe de Formule 1 de afgelopen twintig jaar is veranderd: "De downforce die we in de auto van vandaag hebben, is absoluut ongelooflijk en ik denk dat het erg moeilijk is om te begrijpen hoeveel vooruitgang er is geboekt vanaf 2003 tot nu. Dat gezegd hebbende, het gewicht van de auto uit 2003, het is gewoon zo leuk om in de lage snelheidsbochten te rijden." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS