Formule 1

Charles Leclerc eist duidelijkheid na verdedigende actie Max Verstappen: "Als dit mag, dan..."

Uitgegeven door Bart • 19 november 2021 09:35

De Formule 1-wereld wacht op een uitspraak van de stewards over de verdedigende actie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Red Bull-coureur remde laat in, maar kon de bocht niet houden en dwong daarmee ook zijn rivaal Lewis Hamilton buiten de baan. Bij eerdere races werd hiervoor een straf opgelegd, maar Verstappen kwam er mee weg. Mercedes diende deze week protest aan en de beslissing daarover wordt vrijdag genomen.

Charles Leclerc


Ferrari-coureur Charles Leclerc wil dat er snel duidelijkheid komt. "De beslissing die de stewards nemen, zal leiden tot aanpassing van de rijstijl van de coureurs", aldus de Monegask in een reactie aan Motorsport.com.

Leclerc ondervond twee jaar geleden de agressieve rijstijl van Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Ook daar kwam de Nederlander zonder straf weg. "Toen ik wist dat zoiets door de beugel kon, heb ik mijn rijstijl erop aangepast. Dat zal iedere coureur doen. We zoeken allemaal de grens van het toelaatbare op."

Over de actie in Brazilië heeft Leclerc niet echt een mening. "Het maakt me niet uit wat ze gaan beslissen, maar ik wil gewoon duidelijkheid over wat wel mag en wat niet. Dat is het enige dat telt. Als dit is toegestaan, dan wordt het heel moeilijk om nog aan de buitenkant in te halen. Wat ze ook beslissen, ik zal er mijn rijstijl op aanpassen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS