Formule 1

Charles Leclerc spreekt zich duidelijk uit over toekomst Ferrari na uitgestelde gesprekken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 08:30

Charles Leclerc heeft zijn Formule 1-toekomst zo goed als zeker toegezegd aan Ferrari. De coureur uit Monaco is ervan overtuigd dat hij 'met niemand van plaats zal wisselen' - zelfs niet om een wereldtitel te winnen met een ander team.

F1


Leclerc was lange tijd junior bij Ferrari voordat hij in de Formule 1 debuteerde bij Sauber met steun van het Italiaanse team en heeft de afgelopen vijf seizoenen voor Ferrari gereden. Het heeft de coureur en het team echter niet het gewenste succes opgeleverd.

De Monegaskische coureur werd vorig jaar tweede, maar heeft zijn overwinningenaantal, dat nu op vijf staat, niet kunnen uitbreiden. Terwijl sommige kenners hem hebben geadviseerd zijn vleugels uit te slaan nu de coureur snel het einde van zijn Ferrari F1-deal nadert en Mercedes en Alpine die als mogelijke suggesties worden genoemd, is hij klaar om in de winter nieuwe contractonderhandelingen aan te gaan met de Scuderia.

Maar het lijkt erop dat hij al besloten heeft. Leclerc heeft duidelijk gemaakt dat hij bij Ferrari wil blijven om hun volgende wereldkampioen te worden na Kimi Räikkönen in 2007, ook al zou van team wisselen de makkelijkste manier zijn om een kampioenschap te winnen.

"Ferrari is zo speciaal en ik zou mijn positie bij niemand anders op de grid willen veranderen", vertelde hij aan ESPN. "Of ik wereldkampioenschappen wil winnen? Dat geldt voor iedereen, maar wil ik mijn plaats met iemand anders ruilen? Nee, dat wil ik niet. Ik heb er altijd van gedroomd om Formule 1-coureur te zijn, en nog meer bij Ferrari."

"Het is nu een beetje een familiegevoel, het is al zoveel jaren dat ik bij het team zit, of het nu als echte coureur voor Ferrari is of bij de Ferrari Driver Academy in de jaren daarvoor. Het zijn vele jaren samen geweest en ik wil de missie afsluiten met een wereldkampioenschap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS