Formule 1

Charles Leclerc baalt na tegenvallende sprintkwalificatie: "Weer niet maximaal"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 april 2024 20:01

Charles Leclerc noteerde tijdens de sprintkwalificatie in China de zevende tijd. De Monegask had nog geluk dat hij überhaupt een tijd kon zetten in SQ3, aangezien hij aan het begin van de sessie spinde en de muur aantikte. Toch is de Ferrari-coureur allesbehalve tevreden. Hij baalt dat hij opnieuw niet het maximale uit zichzelf en de auto heeft kunnen halen.

Charles Leclerc Ferari

“De eerste outlap was echt enorm lastig en het was erg moeilijk om de banden in een goed window te krijgen", begint Leclerc na de sprintkwalificatie tegen Viaplay. "Ik probeerde wat agressief te zijn, maar ik verloor mijn grip bij het uitkomen van bocht acht. Dat kostte ons bijna onze kwalificatie."

Leclerc baalt van de vierde startrij: "Van mijn kant heb ik natuurlijk opnieuw niet het maximale uit de kwalificatie gehaald en daar ben ik niet blij mee", ligt de vijfvoudig Grand Prix-winnaar kritisch toe aan zijn verhaal. Toch ziet Leclerc ook positieve signalen: "Als ik naar de positieve punten moet kijken, dan is het dat ik denk dat ik op het droge een paar grote stappen in de goede richting heb gezet en daar ben ik blij mee, want ik heb veel gewerkt aan het in het juiste window krijgen van de banden. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen, in ieder geval vandaag. Maar laten we morgen kijken, dan is de race langer", sluit Leclerc enigszins teleurgesteld af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS