Formule 1

Carlos Sainz terug in de kart met het Tony Kart Racing Team

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 januari 2023 16:34

Carlos Sainz heeft drie intensieve testdagen gehad met het officiële Tony Kart Racing Team als onderdeel van zijn training voor het nieuwe Formule 1-seizoen. De Spanjaard kwam in actie op de kartbaan van Franciacorta in Castrezzato (BS). De Spaanse F1-coureur bij de Scuderia Ferrari, ging de baan op met het Tony Kart Racing Team, als onderdeel van zijn training in aanloop naar het seizoen 2023.

Carlos Sainz Tony Kart Racing Team in KZ shifterkart karttrack Franciacorta KartXpress #karting #kart #carlossainz #otk #tonykart


Sainz stapte recent in de Tony Kart Racer 401 RR, in KZ-configuratie en aangedreven door Vortex, vergezeld door Roberto Merhi (voormalig F1-coureur bij Manor Marussia) en door Felix Porteiro (in het verleden de officiële coureur in de grote internationale races). Ook afgelopen vrijdag, 27 januari, voerde hij een tweede testsessie uit - opnieuw op het Italiaanse circuit - dit keer onder het toeziend oog van een rallyicoon: zijn vader Carlos Sainz Senior.

De Ferrari F1-coureur werkte nauw samen met de crew van Tony Kart aan de afstelling van de Racer 401 RR, de telemetrie en de benadering van het circuit en verbeterde zijn rondetijd aanzienlijk. Bovendien maakte hij gebruik van de aanwezigheid van zijn landgenoten Merhi en Porteiro om verschillende racesimulaties uit te voeren.

Het was voor hem niet alleen een gelegenheid om de oorsprong (karting) van zijn sportcarrière te herontdekken, maar ook om de trainingen samen met oude vrienden door te brengen: Carlos heeft in het verleden namelijk geracet als vertegenwoordiger van het merk OTK Kart Group en het Tony Kart Racing Team. Te vermelden zijn de overwinningen op het CIK-FIA Asia-Pacific Championship in 2008 en de Monaco Kart Cup in 2009 in de categorie KF3, evenals de titel van Europees vice-kampioen, nog steeds in 2009.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS