Formule 1

Binotto hoopt dat budgetplafond rol gaat spelen in strijd tussen Ferrari en Red Bull

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 mei 2022 08:33

Twee van de drie eerste races in het 2022 Formule 1-seizoen werden gedomineerd door Ferrari. Door de uitvalbeurten van Max Verstappen had Charles Leclerc een aardige voorsprong opgebouwd. De afgelopen races is Red Bull in ijzersterke vorm en heeft met zijn overwinningen in Miami voor de tweede keer op rij gewonnen en loopt daarmee aardig in op kampioenschapsleider Charles Leclerc.

null

Ferrari werd op het Miami International Autodrome wederom verslagen door Red Bull. De Ferrari-coureurs mochten de race starten vanaf de eerste startrij, Carlos Sainz werd al direct bij de start ingehaald door Max Verstappen. Charles Leclerc werd na een handvol ronden ingehaald door de snelle Nederlander.

Mattia Binotto, die sinds 2019 teambaas is bij Ferrari voelt de concurrentie steeds heviger hijgen in de nek van het rode powerhouse. Tegenover Sky Sports Italia vertelde hij het volgende: "Tijdens de laatste twee races waren de Red Bulls een paar tienden sneller. We moeten de auto door ontwikkelen. We hopen dat Red Bull al veel heeft uitgegeven. Laten we hopen dat ze minder geld over hebben dat wij."

Met deze uitspraken heeft Binotto het dus over het budgetplafond dat geldt in de Formule 1. Dit zal in de ontwikkeling van de autoís een ontzettend belangrijk onderdeel gaan spelen dit seizoen: "We hebben de eerste updates pas in Barcelona tot onze beschikking. Dus op een bepaald moment zullen ze stoppen met zich verbeteren terwijl wij ons wel gaan verbeteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS