Formule 1

Billenknijpen voor de GP van Las Vegas: "Veel onderdelen zullen op het laatste moment klaar zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 januari 2023 07:01 • Print artikel

De Formule 1-wereld maakt zich massaal op voor de start van het nieuwe seizoen, dit jaar keert de Grand Prix van Las Vegas voor eerst sinds 1982 terug op de kalender. De Formule 1 reist komende november af naar de gokhoofdstad van de wereld en Formule 1 CEO, Stefano Domenicali, verwacht dat de voorbereidingen voor de Grand Prix maar net op tijd af zullen zijn.

Stefano Domenicali

Het organiseren van een Grand Prix is niet niks, er gaat een hoop tijd in zitten en de planning is enorm strak. Het is dan ook niet gek dat de desbetreffende locatie op het laatste moment pas tot in de puntjes klaar is voordat het Formule 1-circus arriveert. Dat zagen we bijvoorbeeld ook tijdens de Saudische Grand Prix in 2021, de Saudisch waren vlak voor de eerste vrije training klaar. Ook bij de Grand Prix van Las Vegas kan er niets vertraging oplopen, alles staat tot op het uur gepland.

Steven Hill, het aanspreekpunt voor de Grand Prix gaf onlangs aan dat de organisatie ‘een kort tijdschema’ tot hun beschikking hebben. "We gaan ervoor zorgen dat we het voor elkaar krijgen”, zo klonk het.

Domenicali voegde er het volgende aan toe: "Veel onderdelen zullen op het laatste moment klaar zijn. Dat hoort erbij. Gelukkig heerst er een fantastische professionaliteit in de groep mensen waar we mee samenwerken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS