Formule 1

Bevestigd: Red Bull-junior neemt plaats in van Daniel Ricciardo in FP1 tijdens Japanse GP

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2024 08:03

Red Bull-motorsportconsultant Helmut Marko heeft bevestigd dat Daniel Ricciardo niet zal deelnemen aan de eerste trainingssessie op Suzuka. Het RB-team stelt een volledig Japanse line-up op voor de sessie die een uur duurt. Ricciardo zal zijn VCARB01 voor de eerste training op Suzuka overdragen aan Ayumu Iwasa, die naast diens landgenoot Yuki Tsunoda zal rijden.

Daniel Ricciardo RB F1


De reden hiervoor is de invulling van één van de twee verplichte trainingssessies die gegeven moeten worden aan een junior-coureur - een coureur met twee Grand Prix-starts of minder.

Hoewel teams er meestal voor kiezen om deze regel later in het seizoen uit te voeren, hebben de sterke banden van Red Bull met Honda ervoor gezorgd dat een Japanse rookie de kans krijgt om voor het thuispubliek te schitteren.

Met Suzuka aan het begin van het seizoen heeft Red Bull zich gewend tot Ayumu Iwasa, die eind 2023 in Abu Dhabi testte voor het voormalige AlphaTauri-team. Iwasa racet voor Team Mugen in de Japanse Super Formula-categorie.

In 2019 reed Red Bull tijdens dezelfde sessie in Japan met Naoki Yamamoto in hun toenmalige Toro Rosso-zitje. In zijn column voor Speedweek onthulde Marko de gewijzigde plannen voor de eerste training op Suzuka. "Op vrijdag zetten we onze jonge piloot Ayumu Iwasa in tijdens de training, een All-Nippon team", zei hij. "Bovendien zou het circuit van Suzuka geschikt moeten zijn voor de auto van Racing Bulls."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS