Formule 1

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: Mercedes neemt concept RB19 over

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 maart 2023 05:00

Mercedes begon niet sterk aan het seizoen en besloot al voor de seizoensstart in Bahrein het concept van de W14 op de schop te doen. Al sinds vorig jaar rijdt de Mercedes rond met het zogenoemde no-sidepod ontwerp. Dit legde vorig jaar geen windeieren en dit jaar ook niet. Teambaas Toto Wolff weet al welke auto hij als inspiratie gaat gebruiken voor het volgende ontwerp.

Mercedes Toto Wolff

Al na twee races heeft Mercedes een flinke achterstand op het team van Red Bull en Max Verstappen. Het team hoopte mee te strijden voor de overwinningen, maar dit is allerminst het geval. In Bahrein kondigde het team al aan dat er updates gaan komen aan de auto.

Wolff wil het wiel niet opnieuw uitvinden en kijkt naar de tegenstanders. Hij ziet wel brood in het concept van de Red Bull RB19. Tegenover Motorsport.com laat hij het volgende weten: "We hebben momenteel nog geen duidelijk beeld van hoe de auto eruit komt te zien. Het moet gewoon de snelst mogelijke auto zijn. Of die eruit ziet als een Red Bull of SpaceX, dat maakt niet uit. Als het een Red Bull is, dan plaatsen we wel een sticker van een stier!"


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS