Formule 1

BREAKING: Nyck de Vries terug in het WEC bij Toyota Gazoo naast Kamui Kobayashi

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 november 2023 10:02

Nyck de Vries rijdt vanaf volgend jaar in de #7 Toyota Gazoo Racing GR010 Hybrid-bolide in het World Endurance Championship. Dat laat Toyota weten in een persbericht. De Nederlander rijdt volgend jaar ook Formule E bij het team van Mahindra. In het WEC deelt hij de auto met Mike Conway en Kamui Kobayashi.

Nyck de Vries

“Ik ben super enthousiast om terug te keren naar het endurance racen, vooral met TOYOTA GAZOO Racing. Endurance racen is iets waar ik altijd van heb genoten en het is een discipline met een ongelooflijk momentum op dit moment”, begint de voormalig AlphaTauri-coureur in een persbericht. “Ik was bij het team in een andere rol voor, maar ik heb nooit de kans gekregen om te racen, dus het is geweldig dat de tijd nu is aangebroken en ik wil het team bedanken voor hun voortdurende steun en vertrouwen in mij. Ik kijk er erg naar uit om auto #7 met beide te delen. Mike en Kamui. Het zijn allebei zeer getalenteerde coureurs die veel hebben bereikt, en ik ben er zeker van dat we een geweldig team zullen vormen."

De Friese-coureur zag zijn Formule 1-carriere dit jaar na twaalf wedstrijden stranden, maar De Vries is niet op zijn kont blijven zitten. Eerder dit jaar tekende hij bij Mahindra in de Formule E en dit combineert hij ook met het WEC-seizoen. Eerder reed De Vries al in het WEC bij Racing Team Holland met Jan Lammers en Frits van Eerd. In 2022 reed hij zijn laatste 24 uur van Le Mans bij TDS Racing.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS