Formule 1

BAR-oprichter Pollock wil met vrouwen aan de top de Formule 1-betreden

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2023 10:40

Teams die graag de Formule 1 willen betreden hebben tot 30 april de tijd om zich aan te melden bij de FIA. BAR-oprichter Craig Pollock wil zich graag aanmelden voor een team, en niet zomaar een team. De Engels man wil met �Formula Equal� de sport betreden.

Craig Pollock

Pollock probeert een ploeg in de F1 te krijgen die momenteel in de boeken staat als 'Formula Equal', waarbij het team uit evenveel mannen en vrouwen zal bestaan, waarbij de ambitie is om vrouwen naar het allerhoogste niveau binnen de autosport te krijgen.

Zo�n concept heeft nog nooit op de tafel gelegen, Pollock begint als het ware met een heel nieuw concept dat hij zal kan gaan intekenen. "Onze ambitie is om kansen en trajecten voor vrouwen te bieden en te bouwen om het allerhoogste niveau binnen de autosport te bereiken", vertelde Pollock aan CNN.

�Het concept en het idee is om te proberen een Formule 1-team op te bouwen. 50 procent man, 50 procent vrouw. Wat extreem moeilijk is als je een bestaand Formule 1-team hebt. Met een nieuw stuk lei gaat het een stuk makkelijker.�

"We weten dat we het moeten opbouwen, want er zijn op dit moment niet genoeg vrouwen die zijn opgeleid tot het niveau van de Formule 1 en ze moeten daar tegelijkertijd een plek verdienen."

Naar verluidt kan het team rekenen op steun uit onverwachte hoek. Het schijnt zo te zijn dat ze financieel ondersteund worden door een bedrijf uit een Midden-Oosten, een regio die niet bekend staat om de emancipatiegolf. Pollock wil er niet veel informatie over kwijt: �Dat komt op zeer korte termijn naar buiten. En ik hoop maar dat het gaat lukken, want er is veel geld voor nodig.�

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS