Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Ayumu Iwasa ook in 2023 in actie bij F2-team DAMS, teambaas Charles Pic lovend over de Japanner

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 december 2022 21:03 • Print artikel

Ayumu Iwasa rijdt ook in 2023 voor het team van DAMS in de Formule 2. De Japanner en de Franse formatie blikken tevreden terug op 2022 en hebben besloten nog langer bij elkaar te blijven. De rookie deed het dan ook niet verkeerd in zijn eerste seizoen F2.

Ayumu Iwasa

De Red Bull Junior-coureur en Honda Formula Dream Project-coureur heeft op meerdere momenten in het seizoen bewezen dat hij uit het juiste racehout is gesneden. Zo scoorde hij twee hoofdrace overwinningen. In Frankrijk op het circuit van Paul Ricard kwam hij als beste uit de bus en tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi onderstreepte hij zijn talent. Hij eindigde op een knappe vijfde positie in het kampioenschap.

Zeker in de tweede helft van het seizoen kwam de jonge Japanner goed uit de verf. In 2023 hoopt hij dan ook aanspraak te doen op de titel: "Ik ben erg blij met mijn eerste F2-seizoen, ik heb veel geleerd gedurende het jaar en we konden elke race verbeteren”, zo vertelde Iwasa. “Mijn doel is om te strijden voor de F2-titel in 2023. We weten dat we het potentieel hebben om dit te bereiken, maar we kijken nog niet te ver vooruit, maar concentreren ons op het klaar zijn voor de start van het seizoen. hun geloof en steun en ik kan niet wachten om in 2023 aan de slag te gaan!"

Iwasa mag niet alleen door in de Formule 2, maar ook nog eens bij het team van DAMS, specifiek daar is hij erg blij mee: “Het is een geweldig gevoel om nog een jaar bij DAMS door te gaan, ik voel me thuis in het team en we werken goed samen. Iedereen zat op dezelfde golflengte en dat heeft ons geholpen om veel sterke resultaten te behalen.

Ayumu Iwasa en Charles Pic

Charles Pic is de teambaas van het Franse team. In 2012 en 2013 reed hij in totaal 39 races voor Marussia en Caterham. In 2013 was hij tevens teamgenoot van Giedo van der Garde. Pic sprak zich ook uit over de contractverlenging van Iwasa: "We waren allemaal onder de indruk van Ayumu's prestaties in 2022, vooral met de overwinningen op Paul Ricard en Yas Marina, dus we wilden hem heel graag behouden voor 2023.”

“Het is geweldig voor ons om onze relaties met Red Bull en Honda voort te zetten, ze vertrouwen in onze methoden en we zullen ons best doen om samen te slagen. Ayumu bewees dat hij het potentieel heeft om voor de titel te vechten, hij was een grote concurrent in de tweede helft van het seizoen en we hopen dat hij deze ervaring kan gebruiken om aan de slag te gaan 2023. We hebben een sterke line-up met Ayumu en Arthur Leclerc, dus we hopen dat ze elkaar het hele jaar door kunnen pushen om te verbeteren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS