Formule 1

Red Bull junior Ayuma Iwasa in de voetsporen van Carlos Sainz en Pierre Gasly

Uitgegeven door B Kaligis • 14 januari 2022 13:50 • Print artikel

Ayuma Iwasa maakt komend seizoen zijn Formule 2-debuut voor Dams. De Red Bull Junior en Honda Formula Dream Project-protegé maakte zijn debuut tijdens de post-season test in Abu Dhabi.

Red Bull Junior

De Japanner is de afgelopen jaren vanuit karting razendsnel uitgekomen in verschillende autosportklasse. In 2019 maakte hij zijn Formule-debuut in Japan, in 2020 kwam hij uit in het Franse F4 kampioenschap, dit kampioenschap domineerde hij en won hij ‘gemakkelijk’. Afgelopen seizoen kwam de Japanner uit in de Aziatische Formule 3, ook reed hij in het FIA Formule 3-kampioenschap.

De Red Bull Junior zal net als voorgangers Carlos Sainz en Pierre Gasly zijn F2-debuut maken bij het Franse team van Dams.

Iwasa kijkt uit naar zijn eerste seizoen in de Formule 2: “Ik kijk zeer uit naar mijn eerste jaar in de F2 met DAMS. We werkten al samen tijdens de test in december. Daar heb ik veel geleerd over de auto en het team. We hebben veel data verzameld, wat we kunnen gebruiken tijdens de pre-season tests. Ik zal dit jaar een aantal nieuwe circuits moeten ontdekken. Dat wordt een uitdaging, maar ik kijk ernaar uit.”

Het kampioenschap zal weer terugvallen op het oude format. Afgelopen seizoen had een raceweekend drie races, dat zullen weer de gebruikelijke twee races worden, een sprintrace en een hoofdrace.

Circuit de Barcelona-Catalunya, Red Bull Ring, Hungaroring and Circuit de Spa-Francorchamps zullen na afwezigheid weer terugkeren op de kalender. Zandvoort en Imola maken hun debuut op de F2-kalender.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS