Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Autocoureur Glenn van Berlo maakt debuut in Lamborghini Super Trofeo-kampioenschap

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2021 15:06 • Print artikel

VEGHEL – Autocoureur Glenn van Berlo debuteert dit seizoen in het Lamborghini Super Trofeo-kampioenschap. Het negentienjarige talent uit Veghel verruilt daarmee de formuleracerij, waarin hij de afgelopen twee seizoenen actief was, voor een carrière in GT-auto’s. Hij gaat uitkomen voor het topteam Target Racing.

Glenn van Berlo Lamborghini Super Trofeo


“Het was een bewuste keuze om over te stappen naar de GT’s. Want het is mijn droom om van racen mijn beroep te maken. De kans om dat doel te behalen in formule-auto’s is heel klein. En in formuleauto’s ben je als coureur afhankelijk van veel factoren. Als rijder kun je daarop helaas niet veel invloed uitoefenen”, verklaart Glenn zijn beslissing. “We gaan ons richten op een meerjarenplan in de GT’s.”

Na een succesvolle carrière in de karts debuteerde Glenn in 2019 in de formule-auto’s. In het Spaans kampioenschap Formule 4 eindigde hij dat jaar op een knappe derde plaats in de eindstand. Vorig jaar kwam hij uit in de Formule 3. In het Euroformula Open-kampioenschap reed Glenn steevast in de top tien en haalde hij tijdens het raceweekeinde in Spa het podium.

“De afgelopen twee jaar in de formule-auto’s waren geweldige leerjaren. Ik heb veel ervaring kunnen opdoen. Daarnaast heb ik een goede rijstijl ontwikkeld, zowel op technisch gebied als qua rijstijl. Die kan ik meenemen naar de GT-auto’s. Nu wil ik in de Super Trofeo de basis leggen voor de GT-rijstijl en wennen aan een compleet ander type auto. In vergelijking met formule-auto’s heb je enerzijds meer vermogen, maar anderzijds is de auto veel zwaarder en heeft die minder downforce.”

Glenn streeft naar een carrière in GT-auto’s. Zijn deelname aan het Super Trofeo-kampioenschap in een Lamborghini Huracán is daarvoor een belangrijke eerste stap. “Het is mijn droom om professioneel coureur te worden in GT’s en endurance-races om zo een langetermijnroute in mijn carrière op te bouwen.” In de toekomst hoopt hij dan ook races te kunnen rijden als de 24 uur van Le Mans, het WEC en het IMSA GT-kampioenschap.

Om zijn doelen te bereiken, werkt de snelle Brabander sinds kort samen met managementbureau Road to Success. Dat wordt gerund door de succesvolle en ervaren autocoureurs Facu Regalia, Daniel Juncadella en Lucas Auer. “Zij proberen hun ervaring op mij over te brengen en ondersteunen me in het maken van de juiste keuzes.”

De afgelopen maanden testte Glenn bij verschillende teams. Hij koos uiteindelijk voor Target Racing. “Ik kreeg een goed gevoel bij dat team. De test ging lekker en het team is superprofessioneel; ze focussen echt op de details. En in het verleden heeft Target Racing al vaak heel goed gepresteerd in de Super Trofeo. Het heeft de laatste World Final gewonnen bijvoorbeeld.”

Glenn deelt de auto met Raúl Guzmán komend seizoen. Daarmee heeft hij een ervaren en snelle teamgenoot. De Mexicaan heeft al een jaar ervaring in de Super Trofeo en won de jaarlijkse Lamborghini-shootout aan het einde van het seizoen. Het leverde hem de rol van ontwikkelingsrijder van het GT3-team van Lamborghini op. Ook heeft Guzmán een rol gekregen om namens de fabriek de Huracán te ontwikkelen gedurende het jaar.

Glenn: “Voor mij is het belangrijk dat ik veel van mijn teamgenoot kan leren, zodat ik mezelf aan hem kan optrekken. Op die manier kan ik in een korte periode veel leren.” Tegelijkertijd beschouwt hij het jaar in prestatief opzicht niet als een leerseizoen. “Ik wil meteen presteren. Het doel is zo hoog mogelijk te eindigen.”

Het Super Trofeo-kampioenschap telt zes raceweekeindes van twee races. Na afloop rijdt Glenn ook de World Final. Vijf van de zeven circuits waar hij met de Lamborghini zal racen, kent hij al. “Ik ben alleen nog nooit op de Nürburgring en op Misano geweest. Dat ik de andere banen ken, is een voordeel. In principe is de simulator een prima voorbereiding op een race, maar de kleine rijtrucjes moet je echt op de baan ervaren.”

Voordat het seizoen op 18 april op het circuit van Monza begint, werkt Glenn nog een aantal testdagen af. Wanneer die precies zullen plaatsvinden, is even afwachten. Een aantal testdagen is al een keer verschoven vanwege corona. “In de tussentijd werk ik hard aan mijn conditie en breng ik veel tijd door in de simulator. Maar ik kan niet wachten om in die auto te stappen!”

SPONSORS Glenn van Berlo | Next Level | Road to Success | 226’ers | FeelFlex | Target

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS