Formule 1

Audi wil Fernando Alonso vastleggen voor 2026: "Zelfs op 45-jarige leeftijd of ouder"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juni 2023 10:35

Wat nu nog het team van Alfa Romeo is, wordt in 2026 omgedoopt naar het fabrieksteam van Audi. De verwachtingen zijn hooggespannen en het team wil binnen enkele jaren de top bereiken. Alessandro Alunni Bravi, de algemeen directeur van Sauber, heeft Fernando Alonso op het oog als mogelijke coureur.

Fernando Alonso Audi

Van DTM, Formule E en Le Mans, Audi won alles wat los en vast zat. Maar de Formule 1 ontbrak nog. Vorig jaar maakte het Duitse automerk bekend dat ze de stap naar de koningsklasse samen met Sauber gaan maken en dat de vanaf 2026 de sport zullen betreden. Alhoewel het nog enkele jaren duurt voordat Audi de toko overneemt, valt er al te zien dat het team bezig is aan een overgangsperiode. Zo werd Andreas Seidl naar het team gehaald en werd vanochtend bekend gemaakt dat James Key de nieuwe technisch directeur wordt van het team.

De ambitie is sky high, maar het team is nog aan het zoeken naar twee coureurs die achter het stuur van de auto kunnen kruipen. Carlos Sainz Jr. wordt door de banden met Audi van Sainz Sr. genoemd als een mogelijke optie. Bravi vertelde bij Munda Deportivo dat hij eerder een oogje heeft op een andere Spanjaard: “Ik zou Fernando altijd tekenen, zelfs op 45-jarige leeftijd of ouder. Ik heb hem goed leren kennen bij McLaren, toen ik de manager was van Stoffel Vandoorne, die op dat moment zijn teamgenoot was. Ik heb vanaf de voorste rij kunnen zien wat voor werk hij dagelijks kan doen als coureur.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS