Formule 1

Aston Martin teambaas Mike Krack: “Fernando's 100e carrièrepodium is een zeer indrukwekkende mijlpaal”

Uitgegeven door Peter Vader • 20 maart 2023 09:01

Voor Aston Martin en voor Fernando Alonso in het bijzonder, was de GP van Saoedi-Arabië een geslaagd evenement met een nogal turbulent verloop. Alonso kreeg 10 seconden tijdstraf, waardoor hij van de derde naar de vierde plaats kelderde. Drie uur later werd dit weer ongedaan gemaakt door de stewards. De Spanjaard werd weer teruggezet naar de derde plaats en kon daarmee terugkijken op een zijn tweede, welverdiende podium van dit jaar.

Fernando_Alonso_tweede_podium
Fernando Alonso

Fernando Alonso blikte terug: “Uiteindelijk ben ik vanavond blij met het resultaat en ons tweede podium. We hebben laten zien dat we het tweede snelste team kunnen zijn en we hadden de hele race een goed tempo. Het was mijn fout bij de start met de positie op de grid, maar we hebben gepusht om die tijd goed te maken. Aan het begin van dit weekend wisten we niet precies waar we zouden staan, dus dit is goed nieuws voor ons voor de komende races. Ik kijk uit naar Australië als volgende Grand Prix.”

Lance_Stroll_helm
Lance StrollBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS